Wad van Waarde presenteert de innovatieve werkwijze voor maatschappelijke impact

Met trots lanceren we onze nieuwe toolkit met het waardeketenmodel! Deze toolkit is ontworpen om organisaties te helpen om op integrale wijze maatschappelijke opgaven aan te pakken en via zichtbare, tastbare resultaten mensen te enthousiasmeren om mee te doen. Presentator Harm Edens had tijdens het Waddenfestival in Franeker, met zo’n 200 bezoekers, de primeur om de toolkit in ontvangst te nemen. 

Op naar een plasticvrij Waddengebied
Het projectteam van Wad van Waarde is trots om een gedetailleerde beschrijving van de werkwijze te delen, gebaseerd op het lokale waardeketenmodel. Wad van Waarde gebruikt het model om de juiste partijen te betrekken om te voorkomen dat er in de toekomst nog (micro) plastics in het Waddengebied terecht komen. ‘Om hier te komen is een systeemverandering nodig. Deze verandering zetten wij in door samen te werken met alle schakels in de keten. Met het delen van deze werkwijze delen wij onze kennis, hoe je een kleinschalige lokale en circulaire maakindustrie in kan zetten om maatschappelijke vraagstukken aan te vliegen’, aldus Eileen Blackmore – projectleider Wad van Waarde.

Tastbare circulaire producten en sluiten van ketens
Het model kan gebruikt worden om maatschappelijke uitdagingen op een actieve manier aan te pakken. Via een lokale circulaire economie helpt het model om tastbare circulaire producten te ontwikkelen en bijbehorende ketens te sluiten. Deze werkwijze helpt om het proces te versnellen, het verhaal te vertellen en mensen te enthousiasmeren. De hele toolkit met uitgebreide uitleg over het model en handvatten kan je hier downloaden: Wad van Waarde Toolkit Waardeketenmodel