Onze aanpak

Met een stevig netwerk, verankerd in die noordelijke klei, werkt Wad van Waarde aan de toekomst van dit bijzondere stukje Werelderfgoed. Als het aan Wad van Waarde ligt, is de toekomst van het Waddengebied namelijk (micro)plasticvrij.

We startten een meerjarig programma waarin we met lokale waardeketens duurzame multi-use producten ontwikkelen die we maken van lokale, hernieuwbare en afbreekbare materialen. Sluit je aan bij onze waardeketens en werk mee aan een toekomstbestendig, plasticvrij Waddengebied.

Waardeketen
Dit doen we door alles wad van waarde is in kaart te brengen en aan elkaar te verbinden. Met ons netwerk vol nuchtere noorderlingen ontwikkelen we alternatieven voor plastic producten als voorbeeld waarmee we de bron van de vervuiling aanpakken en de toekomst van het Waddengebied veilig stellen. Met deze aanpak behalen we concrete resultaten en zijn daarmee waardevol voor de toekomst van onze natuur, maakindustrie, landbouw, economie, onderwijs en toerisme.

Ons manifest

Wij werken samen en komen in actie om het gebied te beschermen voor de toekomst. Dat de schade voor mens en natuur teruggedrongen wordt. En dat bewoners en bezoekers hier veilig kunnen blijven leven en wonen. We zetten ons in om de vervuiling door (micro)plastics in het Waddengebied drastisch te verlagen door bij de bron te beginnen. Dit doen we samen met onze partners en relaties. 

Sustainable Development Goals

Door met een uitgebreid, lokaal netwerk de vervuiling van (micro)plastic tegen te gaan, levert Wad van Waarde een bijdrage aan de ontwikkeling van het Waddengebied en sluit daarmee aan op de Sustainable Development Goals. Wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen opgesteld door de VN.