Onze aanpak

Met een stevig netwerk, verankerd in die noordelijke klei, werkt Wad van Waarde aan de toekomst van dit bijzondere stukje Werelderfgoed. Als het aan Wad van Waarde ligt, is de toekomst van het Waddengebied namelijk (micro)plasticvrij.

We startten een meerjarig programma waarin we met lokale waardeketens duurzame multi-use producten ontwikkelen die we maken van lokale, hernieuwbare en afbreekbare materialen. Sluit je aan bij onze waardeketens en werk mee aan een toekomstbestendig, plasticvrij Waddengebied.

Waardeketen
Dit doen we door alles wad van waarde is in kaart te brengen en aan elkaar te verbinden. Met ons netwerk vol nuchtere noorderlingen ontwikkelen we alternatieven voor plastic producten als voorbeeld waarmee we de bron van de vervuiling aanpakken en de toekomst van het Waddengebied veilig stellen. Met deze aanpak behalen we concrete resultaten en zijn daarmee waardevol voor de toekomst van onze natuur, maakindustrie, landbouw, economie, onderwijs en toerisme.

Toolkit waardeketen

Voor maatschappelijke opgaven

Deze toolkit helpt jou om op integrale wijze maatschappelijke opgaven aan te pakken en via zichtbare, tastbare resultaten mensen te enthousiasmeren om mee te doen. We hebben het voor jou, voor de ondernemer, ontwerper, producent, boer, student, docent, onderzoeker of ambtenaar geschreven zodat we niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.

In deze toolkit vind je alle ‘lessons learned’ van het programma Wad van Waarde. Het Waddengebied is een bijzondere plek waar veel samenkomt. Natuur, cultuur, economie en een toerismesector komen elkaar hier tegen. De maatschappelijke kwesties en urgente problemen die je hier tegenkomt, spelen tenslotte op verschillende plekken op zowel nationaal als internationaal niveau. Graag delen we onze werkwijze om (inter-) nationaal de vervuiling van (micro) plastics verder terug te dringen. Maar ook als jouw maatschappelijke opgave heel anders van aard is, kan onze aanpak een helpende hand zijn.

Op overzichtelijke wijze vertellen we over de reis die we gemaakt hebben en hoe we onze aanpak hebben ontwikkeld om urgente kwesties van deze tijd aan te pakken binnen een uniek gebied. Je vindt hier concrete handvatten om binnen jouw gebied ook de nodige verandering op gang te brengen en door te ontwikkelen. Download hier de toolkit: Toolkit Waardeketenmodel Wad van Waarde